Retreat vid havet

Maria by the sea har flera yogaretreat vid havet på Fårö, Österlen, Grekland och i Indien. Vi bor alltid på lite lyxiga och fina ställen vid havet. Våra retreat är guldkant på vardagen. För dig som vill fylla på livet med upplevelser, god energi, samtal och syre för kropp och själ.

Retreat innebär att vi drar oss tillbaka en tid för din återhämtning och njutning med yoga, strandliv, meditationer, stillhet, möten och upplevelser. Det finns tid för strandliv, bad och promenader vid havet, läsning, reflektion och bara vara. Vi äter ljuvlig, lyxig mat på utvalda restauranger och du väljer själv om du vill njuta av ett glas vin och hur du använder din egen tid.

RETREAT 2023
✅ Yoga & strandliv & rida på Österlen 3-6/6
Yoga & strandliv & rida Fårö 8-10/9
Yoga & strandliv deluxe i Grekland 23-30/9
Yoga & strandliv deluxe i Goa 22/11-1/12

Ps 🐎 Ridning är alltid valfritt. Mer information om Goa i november finns längre ner.

ÖPPET SINNE
Du behöver ingen erfarenhet av yoga bara ett öppet sinne. Yogan anpassas efter gruppen. Du kan komma själv eller med sällskap och vi umgås alltid i grupp.

VAD ÄR RETREAT?
Vi saktar ner under några dagar och allt är frivilligt och du gör precis det som du behöver. Syftet är återhämtning och reflektion för balans och glädje i livet. Förutom yoga, meditation finns tid till promenader, strandliv, läsning, reflektion, njutning, stillhet, tystnad, samtal och underbara möten och att bara vara. En lisa för själen.

Retreat innebär att vi drar oss tillbaka en tid.

RETREAT BY THE SEA
Vi har retreathelger vid havet för att det ger frid. Det blå havet och skönheten i naturen ger oss de bästa förutsättningarna för vila och återhämtning. Våra retreat är före och efter sommarsäsongen, med eller utan hästar och vi provar olika former av yoga och meditationer.

”På Fårö blir du den du är ämnad att vara”

Fårö är en magisk plats där vi hittar tystnad och stillhet. Omslutna av hav. Tystnad. Perfekt för retreat. Vi passerar två vatten innan vi är framme vid vår vackra Gotlandsgård med gångavstånd till havet. Vi delar fina rum med hotellkänsla. (Tillägg för singelrum.) Vi äter fantastisk medelhavsinspirerad mat på lokala råvaror – god och vacker, ”hotellfrukost”. Resan med båt ingår i retreatet och vi samåker till Fårö med privata bilar

YOGA & STRANDLIV & RIDA Fårö 8-10/9
Vill du följa med på en Fåröhelg med yoga & meditation, rida ut vid havet på trygga, välmående islandshästar, fantastisk mat – både god och vacker, ”hotellfrukost”, middagar på Fårös bästa restaurang och bo på en fin gammal gotlandsgård med promenadavstånd till finaste sandstranden. Hav, stillhet, yoga, meditationer, Fårös natur och alla underbara möten. En lisa för själen. 

DETTA INGÅR
2 nätter boende m delade rum på en av Fårös finaste gårdar inkl ”hotellfrukost”
2 båtresor tur och retur Nynäshamn/Visby
4 yogaklasser/meditation (ingen erfarenhet)
1 ridtur vid havet för ridvan (frivilligt)
2 middagar på favoritrestaurang på Fårö med lyxig medelhavsinspirerad mat
2 luncher (lörd & sönd)
Strandliv

RETREAT
Detta är en retreathelg med guldkant för dig som vill fylla på livet med upplevelser, god energi, samtal och syre för kropp och själ. Det finns tid för strandliv, bad och promenader vid havet, läsning, reflektion, njutning, stillhet och bara vara. Du är varmt välkommen att vara med på helgen utan ridtur med ett reducerat pris.

RESA
Vi åker båt från Nynäshamn och samåker till och från Fårö med ett antal privata bilar som ingår i retreatet. (OBS vi delar på bensin Visby-Fårö).

BOENDE
Vi delar rum och bor på stor gotlandsgård med närhet till finaste stranden. Du kan komma själv eller med sällskap och vi umgås i grupp. (Tillägg 300kr för enkelrum i mån av tillgång).

YOGA & MEDITATION
Yogalärare är Maria Ekehult (utbildad gruppterapeut och RYS 350). Maria har stor vana av att arrangera retreats till Fårö, Österlen, Grekland  och Indien. Det blir grundläggande yoga som är anpassad till gruppen Hatha/Vinyasa, yinyoga (Five Elements inspirerad av kinesisk filosofi) och ibland för vi Yoga Nidra (yogisk sömn meditation). Meditation vid havet när vädret tillåter. Du behöver ingen erfarenhet av yoga. 

OBS! Detta är inte en resa utan ett yogaretreat då vi reserverar/ förmedlar båtplatser eftersom de snabbt tar slut. Du förväntas ha egen försäkring. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. Din bokning är bindande och kan överlåtas till annan. 

INVESTERING 
6500 kr (inkl resa och turridning)

Välkommen att följa med på ett äventyr som skapar minnen, kraft och glädje.

BOKA 
Maila mig Maria på info@mariabythesea.se.

KONTAKT MED HÄSTAR
Ibland ingår en turridning i våra retreat. Kontakten med hästarna och närheten till naturen när vi rider ger en ny dimension. Lite som en meditation i sig. Passar så bra med yoga och hjälper oss att släppa taget landa i kroppen och stilla sinnet.

RETREAT PÅ ÖSTERLEN
Österlen. Smaka på ordet och bilder kommer av hav, fantastiska sandstränder, gula rapsfält och öppna landskap, bokskogar, äppelträd, lavendel och stockrosor. Känslan av ett annat land. Här bor vi i avskildhet med sjöutsikt i en vacker vitkalkad skånegård och börjar dagen med yoga och slutar med en lyxig middag. Guldkant på tillvaron. Tystnad. Tid att bara vara. Plocka snäckor på stranden. Meditation vid havet. En ridtur i de skånska bokskogarna på trygga islandshästar är en upplevelse som stannar kvar att ta med hem. Datum för 2024 kommer.

INVESTERING/ PRISER/ BOKNING
Välkommen att följa med på ett äventyr som skapar kraft, glädje, inspiration och härliga minnen. Vill du ha pris på våra olika retreat maila info@shantiyogastudio.se.

Rida vid havet
Rida vid havet på Fårö

Lång skön frukost efter morgonyoga
Morgonyoga
Rida i bokskogen på Österlen
I Grekland bor vi med havsutsikt och pool på ett helt eget guest house
Vi har egna lägenheter med kök, dusch och wc


YOGA & STRANDLIV i GREKLAND 23-30/9
Vill du förlänga sommaren och följa med på RETREAT i Grekland? Vi njuter av yoga, strandliv, meditationer, fantastiskt boende i eget guest house med pool. Strålande utsikt över medelhavet och promenadavstånd till finaste sandstranden. Vi äter härlig medelhavsmat ute på närliggande restauranger. September när Grekland är som bäst. 

RETREAT
Detta är ett retreat för dig som vill fylla på livet med upplevelser, god energi, samtal och syre för kropp och själ inför vinterhalvåret. Det finns tid att njuta av strandliv, magisk natur, promenader vid havet, läsning, reflektion, alla underbara möten, stillhet och att bara vara vid poolen. En lisa för själen. 

Du behöver ingen erfarenhet av yoga och kan komma själv eller med sällskap och vi umgås i grupp. 

DETTA INGÅR
7 nätter delar på lägenheter i huset med havsutsikt inkl frukost 
12 yogaklasser/meditationer
1 inspirationsföreläsning
yogafilosofi inspiration 
Strandliv 
Egen pool 
(Resan ingår inte)

BOENDE
Vi bor i ett fantastiskt hus med 4 lägenheter vid havet nära stränder. Vi är helt för oss själva med pool och trädgård och bor i egna jättefina lägenheter med kök, dusch och wc terass/balkong. Ekologiska och sköna sängar (Coco mat är hyoerallegenic för dig med allergi) fräscht linne, handdukar och badrockar ingår. Frukost & mellanmål i lägenheten.

YOGA & MEDITATION
Vi har yoga ute i soluppgången på vårt soldäck. Det blir olika yogaformer under veckan både dynamisk och meditativ yoga, bl a Hatha, Vinyasa, Yinyoga och olika meditationer t ex Yoga Nidra samt yogateknik. All yoga är anpassad till gruppen och du behöver ingen erfarenhet. 

LEDARE 
Maria är yogalärare RYT 350 Hathayoga, Yinyoga (inriktning kinesisk filosofi) och Yoga Nidra samt utbildad gruppterapeut.

RESA
Resa och transfer ingår inte. Du köper din egen flygbiljett direktflyg till Kalamata. Vi åker med samma plan och delar taxi.

INDIEN
Vi har varit i Goa i ca 15 år och har yogaretreat med strandliv som planeras i november/ december då vi bor på den lugnaste stranden i en av Goas vackraste resorts.

Yogaretreat 22/11-1/12 i Goa, Indien, kontrasternas land.

Det här är ett retreat för din feelgood med återhämtning för kropp och sinne genom yoga och meditationer, solmogna frukter och färska grönsaker, sol och bad, utflykter, egen tid, D-vitamin, vänskap och samtal. Vi bor på en lång, lugn yogastrand med allt du behöver på promenadavstånd. Solen och ljudet från oceanen är ständigt närvarande. Goa är 26 mil lång sandstrand.

Mat: Hälsofrukost ingår. Vi äter ute på olika valfria ställen och får även möjlighet att uppleva Goa utanför stranden. På rekommenderade restauanger kan du äta färska solvarma frukter, indiska lassis, färska grönsaker, fisk, skaldjur förutom den indiska menyn etc.

Boende: Vi bor på stranden, två och två, i lyxiga strandhus med fina badrum och egen terass på en lugn resort med egen hälsoinriktad restaurang med möjligt till socker- och glutenfri kost.

Yogalärare: Maria Ekehult leder olika former av yoga och meditationer som hatha, vinyasa, yinyoga, yoga nidra. Yogan är anpassad till gruppen och passar även dig som är nybörjare. Har varit i Goa under ca 15 år och flera gånger med egna yogaretreats.

Ingår: Yoga och meditationer, hälsofrukost och boende 9 nätter.

Resa hit: Du bokar egen flygbiljett och jag samordnar ev samåkning med andra yogis. Jag kan boka extranätter om du vill stanna samt ordna att taxi hämtar dig från flyget. 

Det är ett yogaretreat och inte en resa. Du förväntas ha egen reseförsäkring. Jag förbehåller mig eventuella ändringar. 

Investering: 14 000kr

Vi åker på marknader för dig som vill för att uppleva mer av Indien. Jag brukar tipsa om annat som händer. Vill du veta mer? Info@mariabythesea.se

Yoga i Goa